Consiliul Județean a  semnat astăzi contractul de finanțare pentru modernizarea DJ 642, Stoenești-Giuvărăști. Tronsonul, cu o lungime de 46 de kilometri, va fi complet reabilitat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional. Proiectul are o valoare totală de 16 milioane de lei, fiind a doua investiție importantă în infrastructura rutieră realizată în ultimii ani în județ.

Drumul de la Stoenești la Giuvărăști, cunoscut drept „Valea Oltului”, va fi complet modernizat pe fonduri europene.  Contractul de finanțare între Consiliul Județean și Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a fost semnat astăzi, la Slatina. „Pentru Consiliul Judeţean este un proiect important de infrastructură. Este vorba despre modernizarea DJ 642, un drum judeţean de 46 de kilometri, în valoare de aproximativ 81 milioane lei, un proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Aria Prioritară 1, însemnând Strategia Dunării. Este al doilea proiect ca importanţă pe exerciţiul bugetar 2014-2020, după DJ 546 Dăneasa-Verguleasa.

Aşa cum ştiţi, Consiliul Judeţean a semnat, în urmă cu doi ani, un proiect pentru drumul judeţean DJ 546, cel de la Dăneasa la Verguleasa, un proiect în valoare de 128 milioane lei, cu care suntem în faza de proiectare şi urmează ca săptămâna viitoare să ne fie predat proiectul, iar în baza acestuia să scoatem la licitaţie acea porţiune de drum de aproximativ 60 de kilometri”, a spus Marius Oprescu, președintele CJ Olt

Consiliul Județean Olt a mai depus încă un proiect pentru refacerea unui drum județean, tot în cadrul Programului Operațional Regional, pe Strategia Dunării. Și acesta are mari șanse să primească finanțare, anunță autoritățile. „De asemenea, tot pe Strategia Dunării, Consiliul Judeţean Olt mai are depus un proiect care în acest moment este în faza de evaluare tehnică şi economică. Este vorba despre drumul judeţean DJ 643, care pleacă din Osica de Jos, trece prin Voineasa şi iese la drumul naţional DN 65, în zona Balş. Este vorba despre un drum de aproximativ 25 de kilometri, valoarea proiectului fiind de 56 milioane de lei.

Din informaţiile pe care le avem până la acest moment, şi acea porţiune de drum este eligibilă. Urmează să avem vizita pe teren şi sperăm să ne revedem cât mai repede pentru semnarea contractului de finanţare. Practic, reuşi să reabilităm în acest exerciţiu, până în acest moment, peste 100 de kilometri de drum judeţean”, a mai spus Oprescu.

Cel mai mare proiect care vizează reabilitarea drumurilor derulat de Consiliul Județean, refacerea DJ 564, Dăneasa-Slatina-Verguleasa, a intrat în linie dreaptă. Proiectarea e aproape gata, iar în curând se va organiza licitația pentru demararea lucrărilor.

Articolul precedentCare este firma din Slatina ce construia podul din Gorj surpat pe muncitori
Articolul următorAproape 23 milioane lei, fonduri europene, pentru modernizarea iluminatului public din Slatina