Sistemul de iluminat public din Slatina va fi modernizat, eficientizat şi extins, în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de aproape 23 milioane lei. Totodată, în cadrul proiectului, vor fi reabilitate şi instalaţiile electrice din municipiu.

Contractul de finanţare pentru acest proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional (2014-2020) a fost semnat joi, în cadrul unui eveniment desfăşurat în sala de şedinţe a CJ Olt din Slatina, de către primarul Emil Moţ şi directorul ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu.

Proiectul presupune montarea de becuri LED, dar şi introducerea unui sistem de gestionare a iluminatului public de la distanţă. Totodată, sistemul va fi extins.

„Acest proiect va cuprinde 90% din Slatina. Vom schimba absolut tot ce înseamnă iluminat public vechi, gen becuri cu filament. Vom introduce în Slatina tehnologia LED. În plus, vom avea o gestionare inteligentă a acestei tehnologii, și anume telegestiunea. Tot ce înseamnă iluminat public în Slatina va fi controlat de la distanță și va fi controlat în funcție de zonele în care sunt amplasate becurile, în funcție de ora la care vor fi folosite. De exemplu, la ora 4.00 dimineața, în zona Gării sau Steaua, unde nu sunt oameni pe străzi, aşa că prin telegestiune, intensitatea luminii va fi redusă. Va fi iluminat, dar nu la acelaşi nivel”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moţ.

El a adăugat că proiectul cu fonduri europene va ajuta şi la protejarea mediului înconjurător.

„Prin acest proiect vom economisi o cantitate foarte mare de energie şi în acelaşi timp vom avea şi o reducere a emisiilor de carbon. Din studiile noastre, emisiile de carbon vor fi reduse la jumătate”, a conchis Moţ.

Articolul precedentDrum de 46 de kilometri din Olt, modernizat cu fonduri europene. Contractul a fost semnat azi
Articolul următorZeci de primării și instituții din Olt așteaptă finanțare europeană din POR. Printre ele sunt și 3 biserici cunoscute