Primăria Slatina, Consiliului Județean, toate primăriile de orașe din județ, dar și multe primării de comune au depus proiecte pentru a obține fonduri europene la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia. În cadrul Programului Operațional Regional, finanțarea europeană este consistentă și acoperă până la 98% din valoarea investiției.

Directorul ADR Sud-Vest Oltenia a făcut astăzi bilanțul proiectelor depuse de instituții, unități de cult și societăți comerciale din Olt. „Primăria Slatina a depus 12 proiecte prin care solicită 30 de milioane de euro. Se contractează acest prim proiect de 5 milioane de euro și este un proiect foarte important pentru oraș și forate interesant. Am să vă menționez de asemenea localitățile din Olt care au depus aplicații și cu multe dintre ele am și încheiat contracte de finanțare. Este vorba despre Caracal, Balș, Corabia, Scornicești, Drăgănești Olt, Piatra Olt, comunele Icoana, Osica de Sus și Osica de Jos, Ianca, Dobrosloveni, Obârșia, Dobrun, Corbu, Pârșcoveni, Vitomirești, Potcoava, Brastavățu”, a spus Marilena Bogheanu, directorul ADR SV Oltenia.

Și parohiile Mânăstirii Brâncoveni și Bisericii Sfânta Treime din Slatina, dar și Mânăstirea Călui au contracte de finanțare semnate. „Au depus și alte instituții Unitatea Militară 0746, pe SUERD- Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Orlea, Inspectoratul de Poliție Olt, ISU Olt. Cu mediul de afaceri s-au semnat 50 de proiecte de 15 milioane euro”, a mai spus directorul ADR Oltenia.

Articolul precedentAproape 23 milioane lei, fonduri europene, pentru modernizarea iluminatului public din Slatina
Articolul următorIncendiu în miezul nopţii, într-o comună din Olt. O familie a rămas pe drumuri – VIDEO