Specialiştii DSP Olt au transmis că nu se impune carantinarea comunei Vădastra, în urma unei analize de risc desfăşurate, miercuri, pe raza localităţii.

O echipă a Direcţiei de Sănătate Publică Olt a fost prezentă, miercuri, pe raza localităţii oltene, după ce rata de infectare de la nivelul comunei Vădastra a depăşit 10 cazuri la o mie de locuitori.

„Avand in vedere cresterea exploziva a numarului de imbolnaviri   prin  Covid-19 in  perioada 04- 08.02.2021 de la nivelul loc. Vadastra, D.S.P. Olt a initiat procedura de analiza de risc a zonei, pentru  completarea datelor necesare. In data de 10.02.2021, o echipa  de la DSP Olt s-a deplasat pe raza loc. Vadastra impreuna cu medicul de familie, reprezentantii Autoritatii Locale  si reprezentantii Politiei Locale pentru a aprecia  in ce masura se impun  masuri de  carantinare a localitatii sau NU. Rezultatele  analizei de risc au condus la concluzia ca, NU  se impune carantinarea localitatii  Vadastra;  propunerea a fost inaintata CNSCBT Bucuresti, Institutia Prefectului Olt”, se arată într-un comunicat remis de DSP Olt.

Sursa: Realitatea de Olt