Direcția de Sănătate Publică a anunțat astăzi că a demarat o anchetă pentru a stabili dacă actul medical a avut de suferit, în Secția Ortopedie a Spitalului Județean. Demersul vine în contextul în care conducerea unității medicale a găsit săptămâna trecută 140 de radiografii în dulapurile a trei medici ortopezi.

Cazul ortopezilor anchetați de conducerea spitalului după ce în vestiarele lor au fost găsite mai multe radiografii intră și în atenția DSP Olt. Instituția a transmis printr-un comunicat de presă că a deschis o anchetă în acest sens. „…Direcția de Sănătate Publică Olt a dispus constituirea unei comisii care să verifice dacă în cazul de față actul medical a avut de suferit. În urma verificărilor comisiei, DSP Olt va prezenta un comunicat cu privire la cele constatate”, anunță reprezentanții instituției.

Procesul verbal încheiat pe 13 martie de comisia de anchetă a Spitalului Județean Slatina arată că trei din cei șapte medici ortopezi dețineau zeci de radiografii. Cele mai multe, 82  au fost găsite în dulapul medicului Radu Judovin. Colegul său Ion Grămăticu ținea și el închise în vestiar 42 de filme radiologice. În dulapul medicului Katta Mohammed erau 20 de radiografii.

În dulapurile șefului de secție Cătălin Duican, Daniel Călin și Oprea Andrei, comisia care anchetează cazul nu a  găsit nici un film, în timp ce ortopedul Alexandru Mihalache avea 5 radiografii în dulap.

Articolul precedentDRAMĂ trăită de un tânăr din Olt, la doar 18 ani. Riscă să rămână paralizat, în urma unui accident rutier
Articolul următorAccident la ieșirea din Slatina spre Brebeni. Un TIR a acroșat un autoturism – VIDEO