Cele două zone industriale din Slatina, cea de la Alro, de pe strada Pitești, și cea de pe strada Drăgănești, unde sunt celelalte companii mari vor fi legate printr-o șosea de centură. Drumul, cu o lungime de 6 kilometri, va fi realizat de Primăria Slatina și va fi conectat cu Drumul Expres Craiova-Slatina Pitești.

Peste 1.000 de mașini de mare tonaj tranzitează în fiecare zi străzile Cireașov și Artileriei, care leagă cele două zone industriale din Slatina. La acestea se adaugă miile de mașini mici care trec zilnic pe această rută. Așa se face că, la orele de vârf, cele două artere sunt de-a dreptul sufocate de autoturisme și camioane. Autoritățile au căutat și au găsit soluția pentru degajarea circulației și reducerea disconfortului. Au realizat studiile preliminare pentru construirea unei șosele de centură, la marginea orașului. „Acum 6-7 luni, când am văzut că nu există altă variantă pentru relocarea traficului greu din zona Artileriei și Cireașov, am gândit un drum de legătură, o centură a Municipiului Slatina, care să pornească de la intrarea dinspre Pitești, în zona Alro și să ajungă în zona Pirelli, înspre Brebeni”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

Studiul de fezabilitate e finalizat, iar în prezent se pregătește documentația pentru scoaterea la licitație a lucrării. Drumul va avea o lungime de 6 kilometri și va dispune de 3 parcări pentru camioane.

Noua șosea de centură va fi legată și de Drumul Expres Craiova-Slatina-Pitești, care trece prin apropiere de comuna Milcov. „Am luat legătura cu proiectanții drumului expres și cu proiectantul care a făcut drumul nostru de legătură, iar acest drum av avea 2 bretele prin care va urca, la intrarea dinspre Brebeni, direct pe drumul expres”, a mai explicat edilul.

Investiția este estimată la 72 de milioane de lei, fondurile fiind alocate din bugetul local.

Articolul precedentDoi răniţi într-un accident rutier produs pe un drum naţional din Olt
Articolul următorZiua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei şi Ziua Uniunii Europene, marcate la Slatina