Zeci de elevi care studiază alimentația publică în cadrul Liceului Economic Slatina sunt ajutoare de nădejde ale patronilor de restaurante din județ. Fie că sunt ospătari sau lucrează în bucătărie, tinerii reușesc că câștige bani în fiecare week-end, iar în acest fel devin angajați cu experiență, până la finalizarea studiilor.

Mulți dintre elevii de clasele a XI-a și a XII-a sau cei care fac școala profesională în meserii de ospătar, bucătar sau ajutor de bucătar își fac loc pe piața forței de muncă. Au învățat să pună în aplicare cunoștințele pe care le-au acumulat în timpul școlii, iar atunci când au mers să facă practică în restaurante s-au făcut remarcați. „Avem mulți elevi, mai a ales de la clasele mari, a XI-a sau a XII-a, dar și cei de la școala profesională care lucrează în week-enduri, la restaurante. Patronii i-au remarcat în perioada de practică și de atunci țin legătura cu ei și îi cheamă la evenimente. O parte din ei chiar se angajează la localurile respective atunci când termină studiile”, a spus Mirela Dumitra, directorul liceului.

Conducerea Colegiului Economic a încercat și înființarea unei clase de învățământ dual, având în vedere solicitările din ce în ce mai multe venite de pe piața forței de muncă pentru anumite calificări. Patronii de restaurante nu au fost încă dispuși să subvenționeze acest tip de învățământ care le-ar fi asigurat personalul calificat de care au nevoie.

Articolul precedentPercheziţii la Balş şi Brebeni, făcute de poliţiştii din Argeş într-un dosar de furt calificat
Articolul următorPreședintele PNL Olt „Biserica nu are ce să caute în campanii electorale