Directorii şcolilor din Călui şi Valea Mare, judeţul Olt, au demisionat, joi, în urma unor nereguli sesizate la prima probă a Evaluării Naţionale, desfăşurată la unităţile pe care le conduc.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, elevii de la cele două şcoli au primit subiectele destinate elevilor unităților de învățământ cu predare în limba maternă maghiară.

Nimeni nu a sesizat eroare decât după ce cele 38 de lucrări au fost sigilate şi transmise centrului de corectare. Astfel, elevii nu au mai putut să reia proba, aşa cum s-a întâmplat la o şcoală din judeţul Dolj.

După nemulţumirile generate de această eroare, cei doi manageri ai unităţilor de învăţământ şi-au depus demisiile din funcţie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt.

„Şi-au depus demisia la inspectorat, în urma neregulilor de la centrele de examen. Aşa au considerat, astăzi s-au prezentat la sediul ISJ şi şi-au înaintat demisiile”, a declarat Adrian Bărbulete.

O situaţie identică s-a petrecut în localitatea Predeşti, din judeţul Dolj. Directorul unităţii, președinte al comisiei de examen, nu a observat că elevilor le-au fost distribuite subiecte de limba română specifice unităților de învățământ cu predare în limba maternă maghiară.

În cazul celor 14 elevi din Predești, aceștia nu au apucat să plece acasă după examen. Tot ei au fost cei care au depistat confuzia, în urma discuțiilor dintre ei.

Aceștia au rămas la școală şi au susţinut un nou examen, cu subiect de rezervă.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentMihai Mihalache revine la conducerea Poliţiei Slatina
Articolul următorSprijin de 15 milioane de lei pentru cultivatorii de cartofi