Ministerul Apărării Naţionale (MApN) semnalează o nouă încercare de fake-news, în contextul conflictului armat din Ucraina, ce are în prim-plan Baza NATO de la Deveselu, judeţul Olt.

Pe site-urile de socializare circulă un presupus „Ordin de înrolare în armată” ce poartă antetul bazei. Reprezentanţii MApN precizează că Baza Deveselu nu face încorporări.

„Vă semnalăm încă o încercare de dezinformare care circulă în mediul on-line, legată tot de procesul de recrutare. Vă informăm că NU, Baza Militară Deveselu NU FACE încorporări”, transmit oficialii Ministerului Apărării.

MApN mai arată că Temele reintroducerii serviciului militar obligatoriu pentru cetățenii români și ale mobilizării rezerviștilor sunt false și circulă în spațiul public, în special în mediul online, de foarte multă vreme.

În România, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat prin legea nr. 395 din 16 decembrie 2005.

Potrivit acestui act legislativ, începând cu data de 1 ianuarie 2007, executarea serviciului obligatoriu, în calitate de militar în termen şi militar cu termen redus, se suspendă.

Pe durata stării de război, a stării de mobilizare, precum şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie, în condiţiile legii.

Ca atare, reluarea încorporărilor se poate face DOAR în situația decretării uneia dintre cele trei stări menționate mai sus.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedent25 februarie: 8.974 cazuri COVID și 115 decese
Articolul următorReghe recidivează PENAL! Dosarul medical al Anamariei Prodan, FURAT și făcut public. Mutare josnică în divorțul anului