Peste 150 de persoane, fermieri şi primari din judeţul Olt, au fost prezenţi, miercuri, la Ramada Slatina, pentru Conferinţa Regională „Planul Naţional Strategic 2023-2027”, organizată de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, la Hotel Ramada by Wyndham Slatina Parc. La eveniment a fost prezent ministrul Petre Daea.

Printre cei prezenţi s-au mai numărat şi preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Olt Florin Barbu, vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, prefectul Florin Homorean şi subprefectul Cosmin Floreanu.

Conferinţa este organizată în cadrul campaniei „Caravana Cunoaşterii” şi are ca scop diseminarea informaţiilor privind oportunităţile de finanţare din Planul Naţional Strategic 2023-2027 şi a informaţiilor specifice legate de accesarea fondurilor europene.

În deschidere, ministrul le-a transmis celor prezenţi un mesaj cu privire la PNS-ul României.

„Avem această primă etapă de profilare a conceptului. Şi e bine să ni-l reamintim şi să-l transmitem cu acurateţea necesară, astfel încât să înţelegem parcursul acestui Plan Naţional Strategic, originea lui şi dorinţa lui de implementare, având în vedere obiectivele pe care şi le-a propus, în conceptul lansat pentru prima dată în ianuarie 2018, de către comisarul Phil Hogan. Iar dumneavoastră şi România, în general, aţi fost beneficiarii primei întâlniri cu comisarul Hogan vizavi de proiecţia noului concept al Politicii Agricole Comune. Se trece de la conformitate la performanţă, se trece din zona de interes mediu faţă de obiectivele pentru care a desenat conceptul privind eco-condiţionalităţile în aşa fel încât acest element strategic şi de structură să fie bine aşezat în noul concept, anume acela de a fructifica condiţiile de mediu în agricultura ţărilor componente ale Uniunii Europene. Am avut şi posibilitatea, apoi, prin preşedinţia pe care am deţinut-o la nivelul Uniuni, să gestionăm elementele care ne sunt favorabile ca ţară”, a transmis Petre Daea.

Planul Naţional Strategic (PNS) pentru România a fost aprobat, la începutul lunii decembrie, de Comisia Europeană.

15,8 miliarde de euro vor putea fi accesaţi de fermierii din România, datorită acestui document strategic.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentFemeie tâlhărită de un individ, pe o stradă din Slatina
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET