O asociație din Slatina accesează fonduri europene pentru a organiza un festival de pescuit și pentru a crea o aplicație care să le spună pescarilor care sunt locurile în care au șanse mai mari să prindă mult pește. Proiectul, dezvoltat în parteneriat cu Bulgaria, va fi lansat săptămâna viitoare, la Slatina.

După un proiect ce vizează mobilitatea forței de muncă între România și Bulgaria, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Slatina vrea să acceseze fonduri europene și pentru pescuit. Astfel, specialiștii de aici s-au gândit că ar putea organizat primul festival destinat pescarilor, eveniment ce ar urma să aibă loc în zona Dunării. „Proiectul își propune ca în premieră, pentru zona de sud a țării, să asigure desfășurarea unui festival anual destinat pescarilor din regiunea transfrontalieră Romania-Bulgaria, precum și crearea primei aplicații pe mobil destinate pescarilor, pentru alegerea cu ușurință a celor mai bune locuri de pescuit”, a explicat reprezentanții Asociației pentru Dezvoltare Durabilă Slatina.

„AA Danube-Pescuit recreativ de-a lungul Dunării, Itinerarii piscicole danubiene” este numele proiectului cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul programului Interreg V-A România-Bulgaria. Prima ediție a festivalului va avea loc cel mai probabil în primăvara anului viitor, organizatorii fiind în căutarea unei bălți private cu administrator din zona Dunării, care să găzduiască acest eveniment.

Articolul precedent„Salvator de onoare” al judeţului după ce a salvat un bărbat surprins de un mal de pământ
Articolul următorAl doilea an de învăţământ profesional dual, în judeţul Olt. Mai multe clase şi mai multe specializări