68 de percheziţii sunt desfăşurate de poliţiştii din Mureş, miercuri dimineaţa, în Bucureşti şi în 14 judeţe, printre care şi Olt, la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Potrivit IGPR, activitățile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui.

Anchetatorii spun că, în perioada 2012 -2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real.

De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei.

„Vor fi puse în executare 15 mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri”, arată sursa citată.

La acțiunea participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie aferente judeţelor menţionate, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Activitățile beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Articolul precedentGripa mai face o victimă în judeţul Olt, a patra. O femeie în vârstă de 57 de ani a murit
Articolul următorCum arăta Slatina în anii în care tablourile uriaşe ale lui Nicolae şi Elenei Ceauşescu erau pe Dealul Grădişte din Slatina – FOTO