Reprezentanți ai Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Craiova organizează luna aceasta trei întâlniri cu operatorii economici de pe raza județului Olt, pe tema acordării ajutorului de stat. Discuțiile vor avea loc timp de trei zile, începând cu 17 septembrie, în Slatina, dar și în Caracal. Recent, plafonul minim de investiții impus pentru acest sprijin financiar a scăzut de la zece la trei milioane de euro.

Angajații Fiscului continuă campania de promovare a modului de acordare a ajutoarelor de stat pentru companii. Astfel, după întâlnirea organizată în a doua parte a lunii august, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, alte trei dezbateri pe această temă vor fi organizate luna aceasta. „Întâlnirile vor avea loc în data de 17.09.2018, ora 11 la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt – sala de ședințe, în data de 18.09.2018, ora 10 la sediul Camerei de Comerț și Industrie Olt, respectiv în data de 19.09.2018, ora 10 la Serviciul Fiscal Orășenesc Caracal. Operatorii economici se pot înscrie în vederea participării la numărul de telefon 0251402228, fax 0251525925, Serviciul ajutor de stat, practici neloiale şi preţuri reglementate sau la adresa de email: [email protected]”, se arată într-un comunicat de presă transmis de ANAF.

Schema de ajutor de stat instituită prin HG 807/2014 a fost modificată în luna iulie 2018, prin HG 476/2018, devenind astfel mai accesibilă agenților economici. Întreprinderile care solicită ajutor de stat în baza acestei scheme sunt întreprinderi nou înființate sau în activitate, atât IMM-uri cât și întreprinderi  mari, cu personalitate juridică. Principalul criteriu de eligibilitate este realizarea unei investiții inițiate în România a cărei valoare totală, fără TVA, să fie de cel puțin 13,5 milioane de lei, aproximativ trei milioane euro.

Articolul precedentManuale vechi pentru majoritatea elevilor. Cei de clasa a VI-a nu au primit toate cărțile
Articolul următorNicio măsură preventivă în cazul braconierului care şi-a împuşcat mortal prietenul