Un nou focar de coronavirus a fost raportat în judeţul Olt, la Centrul de Abilitare și Reabilitare Caracal, aflat în subordinea DGASPC.

 

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, luni, 33 de beneficiari au fost testaţi pozitiv pentru SARS-CoV2.

Directorul DGASPC Olt, Rădiţa Piroşca, a declarat că Centrul funcţionează în sistem de carantină, încă de săptămâna trecută, atunci când patru angajaţi au fost testaţi pozitiv. Cei 33 de beneficiari au fost vizitaţi de medici şi sunt asimptomatici.

„Era stabilit focar încă de când cei patru salariaţi au fost depistaţi pozitiv şi sunt beneficiarii care au fost testaţi imediat după ce au apărut cele patru cazuri. Sunt în regulă, sunt asimptomatici. Deja au fost vizitaţi de săptămâna trecută de către medicul infecţionist şi sunt monitorizaţi. Acum au venit testele, dar noi deja funcţionam pe sistemul de carantină cu personalul izolat, cu măsurile de protecţie atât pentru beneficiari, cât şi pentru personal”, a afirmat ea.

În total, luni, au fost raportate 38 de cazuri noi. Pe lângă beneficiarii Centrului Caracal, două cazuri de COVID-19 au fost raportate în două licee şi unul la Evidenta Populației Caracal.

3.145 de cazuri de coronavirus au fost raportate, în judeţul Olt, de la începutul pandemiei, iar 99 dintre pacienţi au decedat.

Sursa: Realitatea de Olt