Primăria Slatina a depus la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia proiectul de modernizare a rețelei de iluminat public. Investiția are o valoare de 22 de milioane de lei, suma fiind alocată, în proporție de 98%, din fonduri europene.

Municipalitatea, cu ajutorul Direcției Administrarea Străzilor și Iluminatului Public (DASIP) a stabilit care sunt zonele din oraș care au nevoie de modernizări sau extinderi ale rețelei electrice. În total, 30 de obiective au fost incluse în proiectul amplu depus pentru finanțare în cadrul Programului Operațional Regional, Axa 3. „Documentația inițială a suferit unele moficări, în sensul că s-a micșorat valoarea proiectului. Forma finală, cu noii indicatori tehnico-economici, a fost aprobată de consiliului local, în ședința din 30 octombrie”, a spus Claudiu Dascălu, directorul DASIP Slatina.

Între timp, Serviciul Proiecte cu Finanțare Europeană din cadrul primăriei a răspuns clarificărilor solicitate de Agenția de Dezvoltare Regională. „Suntem în faza de precontractare, se trimit ultimele documente către agenție. Proiectul are o valoare de aproximativ 22 de milioane de lei și vizează 30 de străzi din Slatina. În momentul de față nu putem avansa o perioadă sau o dată la care va fi semnat contractual de finanțare”, a precizat Cristiana Șerban, managerul public al Slatinei.

Artileriei, Tunari, Unirii, Victoriei, Bulevardul A.I. Cuza, Cireașov, Cornișei, Ecaterina Teodoroiu, Izvorului, Libertății, Pitești (inclusiv Piteștii Vechi), Primăverii, 13 Decembrie, Ionașcu, Măgurii, Mihail Kogălniceanu, Nordului, Ogrăzii, Oituz, Oltului, Poenii, Popa Șapcă, profesor Marin S. Andreian, Abatorului, Ștrandului, Strehareți, Tudor Vladimirescu, Ulmului, Vadului, Varianta Oituz, Câmpului, Canal Sopot, Căpitan Aldescu, Bulevardul Sf. Constantin Brâncoveanu, Dimitrie Caracostea, George Poboran și Grădiște sunt străzile pe care se va moderniza iluminatul stradal.

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentSistem de topire a zăpezii de pe trotuare, în centrul Slatinei. Lucrările sunt în toi
Articolul următorNoile sancțiuni, aprobate de consilierii Slatinei în comisii