Municipalitatea caracaleană vrea să obţină finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 pentru reabilitarea centrului oraşului.

Investiţia s-ar ridica la 8.279.249,65 lei, iar 85% din fonduri ar urma să vină prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13.1 – Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

Un proiect de hotărâre prin care a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie a fost aprobat, luni, de aleşii locali din Caracal.

„Amplasamentul cunoscut sub numele de Piața Victoriei cuprins între strada Parângului și Parcul Ceres inclusiv acesta, face parte din nucleul urban central, având o importanță istorică, culturală și naturală deosebită în identitatea colectivă a municipiului Caracal. Actualmente, această zonă prezintă scuaruri cu vegetație care acționează ca bariere, restricționează circulația pietonală, zone neingrijite cu finisaje deteriorate predispuse la murdărire/degradare avansată, sistematizare verticală deficitară în zona fântânii arteziene, mobilier perimat în zona fântânii arteziene, cu lipsa dotărilor pentru persoane cu dizabilități, vegetatie îmbătrânită”, se arată în documentul citat.

Articolul precedent19 ani de învăţământ universitar, la Slatina
Articolul următorBrazilianca „adoptată” de slătineni: „Îmi plac micii și mămăliga”