Primăria Slatina a dat în judecată firma care a reabilitat şi modernizat fostul Cinema Victoria din municipiu, solicitând să refacă lucrarea pe cheltuiala proprie după ce imobilul s-a degradat din cauza lucrărilor neconforme.

Reprezentanţii Primăriei Slatina au declarat, pentru realitateadeolt.net, că s-a ales soluţia instanţei deoarece garanţia de bună execuţie depusă de firmă are o valoare prea mică pentru a acoperi valoarea lucrărilor ce trebuie refăcute. Astfel, municipalitatea solicită prin intermediul instanţei de judecată refacerea lucrărilor, pe cheltuiala proprie a constructorului.

Între timp, imobilul devenit Atelierul Intercultural Victoria a fost închis publicului din cauza străzii de degradate provocată în primul rând de infiltraţiile apei prin acoperiş.

„La fostul cinema Victoria sunt probleme. Curge apă, sistemul de încălzire nu există. Ne şi judecăm cu firma care a făcut lucrările”, a declarat primarul Slatinei, Emil Moţ.

Cinematograful Victoria a devenit Atelierul Intercultura Victoria, în urma implementării unui proiect cu fonduri de la Guvernul Norvegiei, prin intermediul Ministerului Culturii. Proiectul a urmărit nu doar reabilitarea unei clădiri monument istoric, dar și valorificarea acesteia din punct de vedere arhitectural și redarea sa către publicul larg și includerea într-un circuit cultural internațional.

Valoarea proiectului s-a ridicat la 7,5 milioane de lei, majoritatea banilor reprezentând finanţare nerambursabilă, contribuţia municipalităţii în cadrul proiectului fiind de circa 324.000 de lei.

Proiectul a presupus: modernizarea vechii săli de cinema şi a sălilor adiacente (camera cu balcon, casa de bilete, sala de proiecţie şi sala de vizionare), montarea a două centrale termice pe gaz, înlocuirea instalaţiilor termice, electrice şi sanitare, inclusiv amenajarea curții interioare și a subsolului pentru găzduirea de expoziții. Sala de cinema are o capacitate de 75 de locuri la parter şi 20 de locuri la balcon, accesul urmând să fie asigurat prin foaier – la parter, iar la etaj – prin hol şi casa scării.

Articolul precedentAccident mortal, la Potcoava. Un biciclist a fost lovit de un autoturism
Articolul următorTratamente fitosanitare și dezinsecție în Slatina. Graficul acțiunilor