Fostul primar al comunei Brebeni, Florentin Andronie, a încetat din viaţă, marţi dimineaţa, la reşedinţa sa din satul Recea, comuna Valea Mare.

Florentin Andronie a suferit, la sfârşitul anului 2012, un atac cerebral. El a fost găsit în stare de inconştienţă de unul dintre oamenii care îl ajutau în gospodărie. Acesta a chemat imediat ambulanţa şi primarul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Slatina.

Potrivit unor informaţii, după luni de recuperare, edilul putea să se deplaseze prin casă şi mai putea să folosească doar câteva cuvinte uzuale.

Florentin Andronie se afla la al doilea mandat de primar în fruntea comunei Brebeni, atunci când a suferit atacul cerebral, iar după aproximativ şase luni a fost demis de prefect.

„M-am alăturat astăzi 19 mai 2020 sutelor de mii de familii care au pierdut pe cineva drag. Soțul meu s-a luptat cu o boală timp de şapte  ani şi jumătate, în cele din urmă, a cedat astăzi. Toți cei care l-au iubit, familia sa și prietenii, îi vor simți lipsa. Inima mea este frântă de durere, alături de fiica mea, nu-l vom uita niciodată!”, a transmis soţia lui Andronie, Maria.

Potrivit acesteia, înmormântarea va avea loc pe 21 mai, la ora 13.00 – cu plecarea de la Recea, comuna Valea Mare, la cimitirul de la intrare în comuna Slătioara.