Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare, Florin Barbu, este noul director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Olt-Eco”.

Prima sa apariţie în noua postură a fost, joi seara, în cadrul emisiunii „Imperativ”, difuzate de postul local Olt Tv. ADI „Olt-Eco” este asociaţia care administrează Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţ şi are în componenţă Consiliul Judeţean Olt şi toate cele 112 primării.

Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Olt” a fost implementat de Consiliul Judeţean (CJ) Olt cu finanţare prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, având o valoare de 31.812.843 euro (130.544.001 lei), fără TVA, din care finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 23.060.887 euro (94.630.350 lei).

La începutul acestui an, Florin Barbu a demisionat din funcţia de director al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), poziţie pe care o ocupa din anul 2014. Anterior, el ocupase funcţia de director al Direcţiei de Impozite şi Taxe din subordinea Primăriei Slatina.