Mai mulţi fermieri din judeţul Olt se numără printre cei care protestează, joi, în faţa sediului Ministerului Agriculturii.

Protestatarii din Olt reprezintă Asociaţia Tinerilor Fermieri (ATF), condusă de Florin Ciobanu.

Protestul este organizat de Asociaţia Forţa Fermierilor cu participarea a fermieri din 12 județe.

Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că în proiectul de bugetul pentru anul acesta nu au fost incluse sumele pentru plata despăgubirilor de secetă, promise fermierilor de ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Suntem astăzi, 18 februarie 2021, între orele 14.00 și 20.00, sediul Ministerului Agriculturii, Bulevardul Carol I nr. 2-4, pentru a protesta împotriva neacordării despăgubirilor de secetă, promise în mai multe rânduri fermierilor români de către ministrul Adrian Oros. Suma de un miliard de lei necesară pentru ca fermierii să își poată începe lucrările agricole și pentru plata datoriilor către furnizori, nu este prevăzută în proiectul Legii Bugetului de Stat, aflat în dezbatere publică”, se arată în comunicarea de presă emisă de Asociația Forța Fermierilor în această dimineață.

Fermierii au depus în curtea Ministerului Agriculturii ”un memoriu”: un coș cu porumb afectat de secetă, simbol al pierderilor și al situației grave, aproape de faliment, a agricultorilor care nu au recoltat nimic anul trecut la culturile primăvară.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentPercheziţii în Olt, la o grupare care fura în Franţa, din TIR-uri aflate în mers
Articolul următorVesta Investment S.R.L., drept la replică