A fost zi de sărbătoare la Grădinița cu Program Prelungit „Ion Creangă”, din Slatina. Sala de festivități a fost transformată de cadrele didactice într-o casă țărănească, cu decor specific perioadei în care a trăit marele scriitor. Iar copiii au dovedit că lumea lui Creangă e una fascinantă, cu întâmplări pline de haz și învățăminte.

Grădinița „Ion Creangă”, din Slatina, păstrează vie amintirea marelui scriitor al cărui nume îl poartă cu mândrie. Dovadă stau activitățile organizate an de an, în apropiere de 1 martie, ziua în care s-a născut povestitorul. Cadrele didactice au invitat astăzi dascăli din mai multe școli și oficiali ai Inspectoratului Școlar să ia parte la o masă rotundă cu tema „Contemporaneitatea lui Ion Creangă.

Casa copilăriei lui Nică a fost transpusă într-o expoziției autentică, organizată în incinta unității de învățământ. Copiii, dar și oaspeții au putut admira obiecte vestimentare, mobilier și așternuturi specifice perioadei în care a trăit povestitorul.

Cei mici au fost cei care au dovedit că Ion Creangă este, într-adevăr, contemporan, poveștile lui fiind bine cunoscute și îndrăgite.

Grădinița „Ion Creangă” din Slatina organizează în fiecare an activități menite să îi familiarizeze pe cei mici cu operele cunoscutului povestitor.

Articolul precedentLegea subvențiilor pentru animale, sub semnul întrebării
Articolul următorTRAGEDIE într-o comună din Olt. O bătrână a murit în incendiul care i-a cuprins locuința – FOTO&VIDEO