Ordonanța de guvern care le permite crescătorilor de animale să ia subvenții pentru efectivele aflate în exploatație în anul în curs e pusă sub semnul întrebării. Comisia Europeană ar vrea să fie respectat legislația europeană în domeniu, însă aceasta prevede ca ajutoarele să fie date pentru animalele deținute în anul 2013.

Cum se dau subvențiile pe animale? Este o întrebare la care mulți fermieri nu știu răspunsul, deși în curând vor depune cererile pentru a primi acest sprijin financiar. Deși legiuitorii au aprobat modificarea ordonanței care prevede că ajutorul se acordă pentru efectivele pe care le au în exploatație în anul în curs, așa cum este și normal, Comisia Europeană încă nu și-a dat acordul. Așa că legea e blocată în Camera Deputaților.

„La ora asta ordonanța 3 este blocată la Comisia de Agricultură. Am făcut o notificare către comisie și le-am cerut un punct de vedere oficial, dacă sunt sau nu de acord cu această modificare”, a spus Alexandru Stănescu, președinte Comisia pentru Agricultură

Ministerul Agriculturii trebuie să ia o decizie în acest sens, spun parlamentarii. „Rămâne la latitudinea Ministerului Agriculturii să ia o decizie, pentru că legislația europeană spune 2013, iar legislația națională este pentru anul în curs”, a mai spus deputatul oltean.

Deputații de Olt Alexandru Stănescu și Dan Ciocan au fost cei care au susținut acest demers legislativ prin care subvențiile să fie acordate fermierilor în funcție de numărul real al animalelor deținute în fiecare an.

Articolul precedentMai multe spații verzi în Slatina. Ce investiție derulează primăria în această perioadă
Articolul următorGrădinița „Ion Creangă” din Slatina, în sărbătoare. Ce activități au desfășurat copiii