Copiii de grădiniță din Găneasa vor învăța, de astăzi, în cele mai bune condiții. O clădire nouă, cu dotări moderne, a fost dată în folosință pentru ei. Aceasta este prima din cele patru unități de învățământ care vor fi complet refăcute în comună, cu bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

A fost o zi importantă pentru comunitatea locală din Găneasa. Autoritățile au recepționat o grădiniță nouă, care oferă copiilor tot ce le trebuie pentru o educație de calitate și o dezvoltare armonioasă. La tăierea panglicii au fost invitați să participe reprezentanți ai Consiliului Județean, Inspectoratului Școlar și parlamentari de Olt. Cu toții au avut parte de o primire călduroasă din partea copiilor din Găneasa.

Oaspeții au fost încântați de încăperile moderne, luminoase și primitoare și de dotările pe care le vor avea copiii, în noua grădiniță. „Sunt condiții moderne pentru copii și ne bucurăm de acest lucru. Iată că după ce timp de 30 de ani în România s-a distrus aproape totul, un Guvern reușește să găsească programe și pentru investiții. Județul Olt are peste 100 de creșe, grădinițe și școli în reabilitare. Aceasta este una dintre ele, pe PNDL 2. Știu că în comuna Găneasa mia sunt încă 2 școli și o grădiniță în reabilitare”, a spus Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

La Găneasa, primăria a accesat fonduri guvernamentale pentru refacerea altor trei unități de învățământ, astfel încât toți elevii și preșcolarii din comună să beneficieze de condiții foarte bune. „Am semnat contracte de finanțare de peste 1 milioane de euro pentru 2 grădinițe și 2 școli. Am grăbit renovarea și recepția acestei grădinițe ca să putem muta elevii de la Dranovățu, să construim și acolo o grădiniță și o școală. Și aici o să înceapă construirea unei școli noi, cu parter și etaj”, a spus Dumitru Costea, primarul comunei Găneasa.

Toate cele patru unități de învățământ sunt finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Articolul precedentO mamă de 16 ani, din Olt, şi-ar fi ucis nou-născutul
Articolul următorCe spune necropsia în cazul bebeluşului din Călui care ar fi fost ucis de mamă