Consilierii locali ai Slatinei s-au reunit astăzi într-o ședință de îndată, pentru a aproba unele modificări în proiectul de modernizare a sistemului de iluminat public. Investiția este realizată pe fonduri europene, iar până la finalul anului ar putea fi semnat contractul de finanțare. Cu 22,9 milioane lei, autoritățile vor monta sisteme inteligente de iluminat stradal.

Proiectul pe fonduri europene a fost depus la Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, pentru a beneficia de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional. Documentația a fost analizată de experții de aici și a trecut de primele etape de evaluare. Anumite capitole din proiect au fost modificate, astfel încât să corespundă criteriilor stabilite de agenție. Forma finală a fost aprobată astăzi de consilierii locali. „Ne aflăm în perioada de precontractare, am trecut de evaluarea tehnico-financiară și în urma unei vizite a unor experți din cadrul ADR Sud-Vest Oltenia în teren s-au constatat anumite diferențe în ceea ce privește partea de proprietate, partea de iluminat. Practic am primit o solicitare de clarificare, în urma cărei a trebuit să revizuim acest proiect și să modificăm anumite capitole, inclusiv partea financiară. Valoare proiectului este de aproximativ 22,9 milioane lei”, a spus Cristian Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina

Contractul de finanțare ar putea fi semnat chiar anul acesta, pentru ca de anul viitor să fie pregătită documentația pentru derularea licitației. „La cum au mers până acum lucrurile și la cât de repede s-a făcut această evaluare, cu siguranță până la sfârșitul anului noi zicem că vom semna acest contract de finanțare. Sunt 30 și ceva de străzi pe care se vor înlocui stâlpii și corpurile de iluminat, va fi un sistem de telegestiune prin care vor fi controlate de la distanță toate străzile, un sistem de dimming. Acesta va permite ca în momentul în care pe trotuarul respectiv nu circulă pietoni pe timpul nopții, intensitatea luminii să se reducă”, a mai explicat Cristian Cismaru.

Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului public are în derulare încă un proiect, cu bani din bugetul local, care prevede extinderea rețelei de iluminat public în zona industrială a orașului, pe străzile Drăgănești și Milcov.

 

Articolul precedentStudiu de fezabilitate pentru un nou stadion la Slatina
Articolul următorȘofer căutat de polițiștii din Slatina, după ce a lovit un pieton