Compania Naţională de Investiţii (CNI) a demarat procedurile pentru realizarea studiului de prefezabilitate şi a celui de fezabilitate pentru construcţia unui nou stadion, la Slatina.

Administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a declarat că proiectu a fost inclus pe lista de sinteză a CNI, urmând întreaga procedură birocratică. În primă fază, actualul Stadion „1 Mai” trebuie demolat.

„Ne bucură faptul că proiectul nostru a fost introdus pe lista de sinteză. Practic, din expertiza pe care am efectuat-o la Stadionul «1 Mai», acesta nu mai prezintă condiţii de siguranţă şi ar trebui demolat. Am înaintat documentaţia către CNI, am fost prinşi pe lista de sinteză, şi din ultimele discuţii pe care le-am avut cu doamna director a CNI, doamna Manuela Pătrăşcoiu, rezultă faptul că s-a demarat deja procedura pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate pentru construcţia unui nou stadion. Sperăm ca lucrurile să meargă bine, să intrăm în comisiile de lucru economice, să promovăm hotărârea de guvern, pentru că bazele sportive nu pot fi demolate decât prin hotărâre de guvern, şi să primim finanţare, într-un final”, a afirmat Cismaru.

Noua arenă va avea peste 10.000 de locuri, valoarea investiţiei ridicându-se la 90 de milioane de lei.

Articolul precedentVremea nefavorabilă dă peste cap planurile constructorilor pentru noua piaţetă din Slatina
Articolul următorIluminatul stradal din Slatina, complet retehnologizat. Sisteme de telegestiune și dimming, implementate pe fonduri europene