Lucrările de amenajare a piaţetei din zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din Slatina, sunt întârziate de vremea nefavorabilă, potrivit reprezentanţilor firmei Dezvoltare Urbană, care desfăşoară investiţia.

Reprezentantul Dezvoltare Urbană Slatina, Alexandru Berechet, a afirmat că, în ciuda condiţiilor meteo, constructorul face toate eforturile să finalizeze lucrarea „în cel mai scurt timp”.

„Din cauza vremii nefavorabile a trebuit să amânăm un pic lucrările, chiar să le sistăm la un moment dat. În prezent, întreaga echipă este concentrată la finalizarea în cel mai scurt timp a lucrării, în ciuda întârzierilor”, a declarat Berechet.

El a adăugat că lucrările sunt avansate, montându-se şi o parte a sistemului de degivrare, care va topi zăpada de pe alei.

„S-a turnat noul soclu al statuii şi deja s-a montat polistirenul şi o parte din sistemul de degivrare. A început şi turnarea betonului, s-a pus plasa pentru sistemul de degivrare, pe alei, deja toate alveolele sunt încărcate cu pământ. Mai avem de platat arborii şi arbuştii, coşurile de gunoi şi mobilierul urban”, a mai spus Alexandru Berechet.

Zona de lângă statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Slatina va fi refăcută total, acesta fiind un prim pas din proiectul municipalităţii de refacere a Esplanadei. Autorităţile vor ca proiectul de reamenajare să fie gata până la 1 decembrie, când în zonă vor fi organizate manifestări pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri. Lucrările sunt efectuate de firma Dezvoltare Urbană Slatina, care administrează spaţiile verzi din municipiu.

Noul concept al zonei urbane presupune pavaje, iluminat public inteligent, mobilier urban, dar şi o zonă verde generoasă.

 

Articolul precedentElevii olteni intră în febra simulărilor
Articolul următorStudiu de fezabilitate pentru un nou stadion la Slatina