Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a exclus posibilitatea ca social-democraţii să susţină în Parlament un Guvern minoritar PNL-UDMR.

Liderul social-democraţilor olteni admite că PSD ar fi avantajat de întoarcerea la popor, având în vedere ultimele sondaje de opinie.

„Criza politică poate fi rezolvată. Ori prin alegeri anticipate, după constatarea că nu se mai poate face o majoritate, un lucru pe care PSD şi-l doreşte şi cred că ne-ar şi avantaja. Aţi văzut ultimele sondaje apărute ieri, care ne prezintă că situaţia din ţară nu mai este aceeaşi ca acum un an. Bineînţeles că ne-ar avantaja întoarcerea la popor. Dacă nu, trebuie să existe o majoritate, ceea ce nu se întrevede până în momentul de faţă. Atât timp cât ambiţiile şi orgoliile fostului premier Cîţu se reduc doar la el şi toate negocierile se duc în jurul lui, nu ştiu dacă vor reuşi să strângă o majoritate. Exclus ca Partidul Social Democrat să susţină un Guvern minoritar”, a declarat Marius Oprescu.

PSD şi-a arătat şi disponibilitatea intrării la guvernare.

„În limitele în care negocierile sunt unele normale şi găsim deschidere pentru a încerca să facem o majoritate împreună cu liberalii şi UDMR, rostul oricărui partid e să ajungă la guvernare şi să-şi pune în aplicare programul de guvernare sau măcar o parte din el”, a mai declarat Oprescu.

Preşedintele PSD Olt mai arată că alegerile anticipate ar putea fi organizate cel mai devreme în trei luni.

„Situaţia este complicată, dar declanşarea alegerilor anticipate nu înseamnă organizarea acestora mâine. Înseamnă stabilirea sau prelungirea mandatului acestui guvern interimar până la cel mult trei luni, când vom avea alegeri. În acest moment, trebuie să recunoaştem că nu sunt oportune, dar acest lucru nu depinde de noi. Noi am arătat deschidere în discutarea pentru un Guvern de specialişti, susţinut de o coaliţie naţională, sau intrarea într-o formulă la guvernare astfel încât să asigurăm majoritatea în Parlament şi să creăm stabilitate. Dacă niciuna dintre aceste variante nu sunt luate în calcul, probabil că după depunerea mandatului sau respingerea în Parlament a Guvernului Ciucă altă soluţie nu mai văd, în afara anticipatelor”, a mai spus Marius Oprescu.

 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentPeste 13.000 de noi infectări cu SARS-COV-2, în ultimele 24 de ore! Situația în fiecare județ!
Articolul următorTrei drumuri judeţene şi două poduri din Olt, reabilitate prin Programul „Anghel Saligny”