Apar noi focare de pestă porcină africană în județ. Boala a apărut în încă 10 gospodării și a cuprins și alte localități. Până acum sunt în total 76 de focare în 15 localități.

Pesta porcină africană baga spaima în crescătorii de animale din județ. În fiecare săptămână apar focare noi și se ucid preventiv zeci de porci. Acum, virusul a ajuns, se pare, și în alte localități. „În acest moment mai avem încă 10 suspiciuni de pestă porcină africană în Studina- 2 gospodării, în Gura Padinii-1, în Grojdibodu- 4, la Gârcov-1, Brebeni-1, Crâmpoia- 1 focar”, a explicat Venera Popa, purtătoarea de cuvânt a Direcției Veterinare Olt.

Până la această dată, în Olt, au fost confirmate 76 de focare de pestă porcină africană, în 15 localități. La Cilieni, Slăveni, Stoenești, Orlea și Sprâncenata s-a luat decizia uciderii tuturor animalelor.

La Cilieni, toți crescătorii de porci au fost despăgubiți de stat. Recent, angajații DSVSA Olt au finalizat dosarele de plată și pentru fermierii din Slăveni și Stoenești, și în curând vor intra și aceștia în posesia banilor.

 

Articolul precedentDIICOT are confirmarea: ADN-ul Alexandrei, găsit în butoiul lui Dincă
Articolul următorApare aproape în fiecare zi la Realitatea TV, iar acum va candida la primăria unui oraş din Olt