Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru modernizarea echipamentelor secundare de irigaţii. Sprijinul financiar european este unul consistent: un milion de euro pentru fiecare staţie de punere sub presiune. Fondurile vor fi accesate prin intermediul organizaţiilor de udători.

Fiecare organizaţie a ultilizatorilor de apă pentru irigaţii va putea accesa, în curând, fonduri prin Submăsura 4.3 „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice” – componenta infrastructura de irigații. „Suntem în perioada de pregătire a unei noi sesiuni de finanţare pentru înfiinţarea, modernizarea şi dezvoltarea sistemelor de irigaţii care au un rol vital atât în agricultură, cât şi pentru creşterea competitivităţii economiei agrare româneşti”,a  transmis Adrian Chesnoiu, directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Conform condiţiilor stabilite în acest ghid, fiecare organizaţie  de udători poate beneficia de câte un milion de euro pentru fiecare staţie de punere sub presiune pe care o deţine. „Fiecare staţie şi plotul aferent va beneficia de un milion de euro nerambursabili, în care TVA-ul este eligibil 100%, cofinanţare 0. Mai mult, am modificat şi partea de definţie a infrastructurii secundare de irigaţii. Eu am considerat că din această infrastructură trebuie să facă parte şi echipamentele de irigaţii. Din proiectul de un milion de euro, 30% să fie destinaţi şi echipamentelor de irigat”, a  explicat Florin Barbu, directorul Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare.

Ghidul solicitantului se află în dezbatere publică în această perioadă. Toți cei interesați pot să transmită propuneri sau observații, până în data de 2 septembrie 2018, pe adresa de e-mail, [email protected].

În Olt s-au înfiinţat în ultima perioadă 22 de organizaţii ale utilizatorilor de apă, care se adaugă celor aproape 30 care funcţionau deja.

Articolul precedentSlătineni racordaţi ilegal la reţeaua de energie electrică. S-au ales cu dosare penale
Articolul următorÎncep lucrările la amenajarea noii secții de Psihiatrie a Spitalului Județean