Gruparea condusă de interlopul caracalean Nicuşor Daniel Oacă, devenit cunoscut după crimele din Caracal, a fost condamnat la închisoare de magistraţii Tribunalului Olt, alături de alte cinci persoane, într-un dosar de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, şantaj, proxenetism şi cămătărie.

Nicuşor Daniel Oacă a primit o condamnare de cinci ani de închisoare cu executare, însă cea mai mare pedeapsă a primit-o Dragoş-Măru Bran, care trebuie să execute 13 ani şi 1.349 de zile închisoare, în regim de detenţie. 

Ceilalţi inculpaţi au fost condamnaţi după cum urmează:

Cătălin-George Predescu  – cinci ani si patru luni închisoare;

Florea Pîrlogea – trei ani şi opt luni închisoare;

Nicuşor Camen – opt ani închisoare;

Mircea-Adrain Predescu – trei ani închisoare.

Pe 3 aprilie 2019, ofiţerii SCCO Olt, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au efectuat 32 de percheziţii în Caracal și comunele Traian, Redea, Drăghiceni, Fărcaşele şi Tia Mare. 

Potrivit anchetatorilor, gruparea de proxeneţi din Caracal acorda împrumuturi cu dobânzi lunare de până la 100%, iar când datornicii nu mai puteau plăti erau ameninţaţi sau sechestraţi.

Procurorii spun că gruparea s-a constituit începând cu anul 2014. De asemenea, membrii grupării ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi transportat în Germania, Anglia şi Italia, unde le-ar fi exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, suspecții au acordat împrumuturi cu dobânzi între 20 și 100% lunar, recuperarea sumelor de bani și a dobânzilor aferente realizându-se prin folosirea de violențe, acte de amenințare și șantaj, în scopul intimidării, dar și prin invocarea unor relații în rândul polițiștilor, pentru ca persoanele respective să nu depună plângeri”, se arată în comunicatul DIICOT din aprilie 2019.

Sentinţa pronunţată de Tribunalul Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentPlante pe Lună. Cercetător: Când am văzut acea abundenţă de muguri verzi apărând ni s-a tăiat răsuflarea!
Articolul următor„Legile puterii”: Războiul lui Putin, bătălia dintre viață și moarte – VIDEO