Două avertizări care vizează și cursuri de apă din județul Olt au fost emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Prima avertizare, cod portocaliu, este valabilă în intervalul 31 mai, ora 16.00- 1 iunie, ora 24.00 și vizează râul Vedea, dar și afluenții acestuia.

Cea de-a doua, cod galben, este valabilă pentru râul Olteț și afluenții acestuia, în perioada 31 mai, ora 15.00- 2 iunie, ora 16.00.

Fenomenele prognozate sunt scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, a declarat că Avertizările au fost transmise către Comitetele Locale pentru Situații de urgență din județ și instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență produse de inundații și s-a dispus asigurarea serviciului de permanență la sediile primăriilor.

„Pentru gestionarea operativă a situațiilor care se pot produce, pe timpul avertizării cod portocaliu, la sediul ISU Olt a fost activată Grupa Operativă Județeană, compusă din reprezentanți ai ISU Olt, Prefecturii Olt, IPJ Olt și IJJ Olt”, transmite ISU Olt.

Articolul precedentPoliţiştii olteni au marcat Ziua Copilului într-un mod inedit – FOTO&VIDEO
Articolul următorSlatina: Jocuri, concursuri şi surprize pentru toate vârstele, de Ziua Copilului – FOTO