Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) a finalizat lucrările de retehnologizare a Stației de pompare Fărcașele, parte din amenajarea de irigații Terasa Caracal. În primăvară va fi pusă în funcțiune și Stația de repompare de la Caracal, fiind asigurată astfel apa necesară pentru irigarea a 20.000 hectare.

Specialiștii ANIF de la Caracal au făcut zilele acestea primele probe după retehnologizarea stației de pompare de la Fărcașele. Agregatele au pornit, iar apa a fost pompată pe canalele de irigații. „Lucrările s-au finalizat, am pus în funcțiune stația principală de la Fărcașele, totul merge în parametrii stabiliți. Mai sunt de pus la punct mici detalii. Și la stația de repompare de la Caracal lucrările sunt finalizate, urmând ca aceasta să fie pornită în primăvară”, a spus Cristian Vruse, directorul Filialei Caracal a ANIF.

Retehnologizarea Terasei Caracal este un proiect finanțat de Guvernul României. „Proiectul a fost semnat în 2016, are termen de execuție 2020, este un contract cu o valoare de 18 milioane de lei”, a spus Florin Barbu, directorul general al ANIF.

ANIF mai are în derulate în Olt lucrări de retehnologizare a Terasei Corabia. Aceasta asigură apa pentru 40.000 hectare şi, cu acest proiect, după ce au fost reabilitate Bucşani-Cioroiu, Stoeneşti-Vişina și Terasa Caracal, 75% din suprafaţa acoperită cu irigaţii din Olt va fi reabilitată integral.

Articolul precedentCampanie internă în PNL Slatina pentru desemnarea candidatului la primărie. Buliteanu şi Comănescu îşi dispută nominalizarea
Articolul următorUn fost şef al Poliţiei, în conducerea PNL Olt