Legumicultorii olteni vor să lanseze o aplicaţie care să le permită cumpărătorilor să comande online legume autohtone, care să le fie apoi livrate la domiciliu.

Prezent luni seara, la emisiunea „Reporter 24”, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF) Olt, Florin Ciobanu, a declarat că aplicaţia ar urma să fie funcţională, în primăvara anului 2022.

„Lucrăm la un program de livrări la domiciliu. Am făcut un sondaj şi între tineri, dar şi între cei care au venit în Piaţa Volantă şi vrem să promovăm mai mult această zonă de produse româneşti. Am observat o comoditate din partea tinerilor, dar şi a oamenilor mai în vârstă, care mai repede fug într-un supermarket, chiar dacă sunt conştienţi că în acel supermarket nu găsesc produse proaspete. Vom lucra la o aplicaţie şi la un site, iar în primăvară vom porni şi vom face livări direct la domiciliu. Sunt oameni care nu pot ajunge la piaţă, dar care îşi doresc produsele noastre”, a declarat Florin Ciobanu. 

Dacă la început va funcţiona doar în Slatina, sistemul ar putea fi replicat în mai multe oraşe din judeţul Olt, dar chiar şi în Craiova.

„Vom construi şi vom promova această platformă, în această iarnă, şi în primăvară vom demara şi acest nou model de comerţ, online, aşa cum se întâmplă în toată lumea. Într-un oraş mic cum e Slatina, cred că putem să punem în aplicare un astfel de proiect. Apoi putem continua şi cu Craiova, unde avem colegi care aşteaptă să vadă dacă noi reuşim şi să facă şi ei acelaşi lucru, dar şi în alte oraşe”, a conchis Ciobanu. 

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentSCHIMBARE MAJORĂ pentru românii cu credite în FRANCI ELVEȚIENI. Ce se modifică de la 1 ianuarie
Articolul următorCum a ajuns Iohannis la mâna PNL. Președintele jucător „trăiește” din mila lui Cîțu