Cooperativele agricole din Vădăstrița și Urzica vor livra legumele produse în județul Olt în rețeaua de magazine mega Image. Anunțul a fost făcut de consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu, care mai pregătește un alt parteneriat între legumicultori olteni și un mare lanț de magazine.

Pe lângă marele proiect pilot inițiat de Ministerul Agriculturii în comunele Pleșoiu și Strejești, în colaborare cu Kaufland și Țara mea, alte două cooperative din Olt intră cu marfa în supermarketuri. După primul an de livrări, legumicultorii vor avea posibilitatea să aleagă cea mai bună variantă de comercializare. „Cele două cooperative de la Vădăstrița și Urzica au semnat contract cu un alt lanț de magazine, Mega Image, pentru a face la un moment dat diferența dintre cele două proiecte și să alegem pentru anul viitor varianta cea mai bună de colaborare. Să avem un an la dispoziție în care să ne cunoaștem reciproc, să avem încredere unii în alții, să vadă și producătorii că aceste mari lanțuri de supermarketuri sunt niște parteneri serioși, să vedem cum funcționează ideea aceasta de comercializare în comun”, a explicat Florin Ciobanu.

Ministerul Agriculturii va ajuta  legumicultorii din Strejești și Pleșoiu să achiziționeze răsaduri și îngrășăminte la prețuri bune, apoi să depoziteze și să sorteze producția, pentru a ajunge cu ea în magazinele Kaufland. În acest proiect s-au înscris 70 de fermieri din cele două localități.

Articolul precedentProiectantul Drumului Expres vrea să termine cât mai repede lucrarea. A făcut primele studii geotehnice în Olt
Articolul următorDecizia halucinantă luată de o instanţă din Olt, într-un dosar de corupţie ce vizează un fost primar