Firma care a câștigat proiectarea și construcția tronsonului din Olt al Drumului Expres  vrea să termine lucrările de proiectare înainte de termenul specificat în contract, care era de 12 luni. De aceea a făcut și primele studii pentru a stabili ce soluții tehnice va aplica în construirea șoselei. Între timp se pregătesc și documentele de expropriere.

Asocierea care a câștigat contractul de lucrări pentru tronsonul din Olt al Drumului expres Craiova-Pitești are undă verde să înceapă proiectarea. Compania de drumuri a dat ordinul de începere a acestor lucrări care ar trebui să se încheie în cel mult un an, pentru ca apoi să înceapă construcția drumului de mare viteză. „S-a dat ordinul de începere a fazei de proiectare. Constructorul a început deja să facă studii geo și topo în acte moment, iar în urma discuțiilor pe care le-am avut cu antreprenorul a promis că va încerca să urgenteze faza de proiectare astfel încât să dureze mai puțin de 12 luni, ceea ce înseamnă și începerea mai devreme a fazei de execuție”, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR

Oficiul de cadastru, în colaborare cu primăriile, trebuie să pregătească documentația pentru suprafețele de teren care vor fi expropriate.

O asocierea de firme românești va proiecte și construi Tronsonul 2 al drumului expres, care trece prin Olt. Acesta pornește de la granița dintre Dolj și Olt și se termină la ieșirea din Slatina către Valea Mare, la intersecția cu DN 65. Are o lungime de  39,85 km și traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina și Valea Mare.

 

Articolul precedentMii de elevi din Olt suferă de viroze şi boli de sezon, iar 76 au gripă. Numărul cazurilor este în creştere
Articolul următorLegume oltenești de la Vădăstrița și Urzica în magazinele Mega Image