Mai mulți legumicultori din comunele Pleșoiu și Strejești s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Cooperativei Țara Mea, care le va prelua producția pentru a o distribui către supermarketurile Kaufland.

Vizita are loc în cadrul unui proiect pilot inițiat de Ministerul Agriculturii, cooperativele Țara Mea și rețeaua de magazine Kaufland. 70 de legumicultori din Pleșoiu și Strejești vor primi semințe, răsaduri și îngrășăminte de calitate la prețuri foarte mici și vor fi ajutați cu sortarea, ambalarea și transportul legumelor către supermarketuri. „Legumicultorii din Pleșoiu și Strejești, în vizită la Cooperativa Integrată Țara Mea. Programul Legume Românești în Supermarket, în faza finală. Tomatele românești din Programul Tomata 2019 vor lua drumul către supermarketuri”, a anunțat Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii.

Proiectul mai presupune, pe lângă achiziționarea de inputuri, și realizarea unui depozit central de legume, dar și a unor depozite mai mici, în corturi cu temperatură controlată, în marile bazine legumicole din țară. „ Este un proiect pilot, în care sunt incluse cooperative din județele Olt, Dâmbovița și Giurgiu. E un proiect foarte ambițios, în care Kaufland și Țara Mea pun la dispoziție 5 milioane de euro pentru a achiziționa tot ce este necesar pentru a putea livra tomate, gogoșari, kapia, ardei gras și încercăm și usturoi românesc”, a mai spus Florin Ciobanu.

Articolul precedentFestival roman, organizat în satul în care se află cabanele de vânătoare ale lui Ceaușescu, din Olt
Articolul următorFabrică de cărămizi și pavele romane în comuna olteană Dobrosloveni. Autoritățile brevetează metodele folosite de strămoși