Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a vorbit despre scorul zdrobitor obţinut de filiala pe care o conduce, în alegerile de duminică, dar şi despre aşteptările pe care le are de la noii parlamentari olteni.

Scorul obţinut de PSD Olt i-a permis filialei să ia, prin redistribuirea naţională, şi al cincilea post de deputat. Astfel, social-democraţii din Olt trimit şapte parlamentari în noul legislativ: Paul Stănescu şi Siminica Mirea – Senat, Marius Iancu, Cătălin Grecu, Florin Barbu, Adrian Chesnoiu şi Emil Albotă.

„Pentru PSD Olt este onorant să vedem că lumea a avut încredere în noi şi am înregistrat cel mai mare scor. Nu am fi reuşit să luăm al cincilea deputat, dacă nu aveam acest scor. N-a fost întâmplător, am luat acest post pentru că, rămânând foarte multe voturi nedistribuite, după ce PMP şi Pro România nu au intrat în Parlament, acestea au venit la organizaţia Olt, care a avut cel mai bun scor de departe. Bineînţeles că era normal să fim primii la redistribuire”, a declarat Marius Oprescu.

Liderul filialei judeţene a mai declarat că se aşteaptă de la noii parlamentari PSD Olt să ţină o strânsă relaţie cu comunitatea care i-a trimis în legislativ.

„Primele aşteptări de la noii parlamentari de Olt sunt să fie lângă comunitatea locală. De-a lungul timpului, organizaţia PSD Olt a avut mulţi parlamentari care, după îşi luau mandatul, nu se mai regăseau în teritoriu. Vom încerca să deschidem cabinete în toate oraşele judeţului. Iar în zilele de joi, vineri, sâmbătă, aşteptările mele sunt ca ei să fie în mijlocul comunităţilor atât la cabinete, aşteptând cetăţenii la audieneţe, dar şi în rândul primarilor, astfel încât să preia o serie de mesaje ale lor şi toate aceste lucruri să se regăsească într-o legislaţie foarte bună pentru administraţia publică locală”, a afirmat Oprescu.

În legătură cu mişcările preşedintelui Iohannis şi PNL privind impunerea unui nou Guvern, Marius Oprescu a declarat că PSD va lua decizii, dacă nu se respectă Constituţia.

„Astăzi, la ora 16.00, avem un Consiliu Politic Naţional în care probabil că vom stabili strategia pentru următoarea perioadă. Cred că vom stabili o propunere de premier cu care mergem noi: mai mult ca sigur îl vom valida pe Alexandru Rafila. Urmează ca, în funcţie de paşii pe care îi fac Preşedinţia şi PNL în ceea ce priveşte respectarea Constituţiei, să luăm o serie de decizii”, a conchis Marius Oprescu.

Sursa: Realitatea de Olt