Hoții de fier vechi au dat atacul la Frunzaru, unde au vrut să fure o vană a amenajării de irigații Frunzaru-Boianu, aflată în incinta barajului din localitate. Au lovit robinetul și l-au fisurat, iar acum apa se scurge într-un canal din zonă, spre îngrijorarea localnicilor, care au semnalat această problemă.

Priza Frunzaru, care face parte din amenajarea de irigații Frunzaru-Boianu a fost atacată de hoții de fier vechi, zilele acestea. Au vrut să fure o vană metalică pe care au spart-o, iar când au văzut că a țâșnit apa, au fugit. În urma lor a rămas însă o defecțiune care îi îngrijorează pe localnici.

„Oltul de la Sprîncenata e în pericol. O vană a cedat și curge foarte rău”, a anunțat un locuitor al comunei Sprâncenata

Autoritățile știu de această problemă și caută soluții pentru a putea remedia cât mai curând defecțiunea. Robinetul prădat de hoți, aflat în incinta barajului de acumulare Frunzaru, administrat de Hidroelectrica,  aparține Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare.

Cei de la ANIF confirmă ca e vorba despre un furt. Este pentru a doua oară când hoții de fier vechi provoacă defecțiuni la sistemul de irigații. Localnicii trebuie să știe însă că nu sunt în pericol. Apa care se scurge din baraj pe lângă vana lovită de hoți ajunge într-un canal de irigații, nivelul de umplere al acestuia fiind monitorizat și controlat de ANIF.

Articolul precedentLiberalii olteni, cale lungă până la desemnarea candidatului la Primăria Slatina
Articolul următorOlt: Dascăli pensionari care rămân la catedră