Peste 160 de cadre didactice din judeţul îndeplinesc vârsta de pensionare, în acest an, iar puţin peste o sută dintre ele au solicitat să fie menţinute ca titular în sistemul de învăţământ.

Inspectorul general adjunct al ISJ Olt, Marian Gheroghe, a declarat că 165 cadre didactice din judeţ îndeplinesc condiţiile legale de pensionare la limită de vârstă.

Dintre acestea, 106 au şi-au depus cerere pentru menţinerea ca titular în sistem până la 65 de ani. Cererile au fost depuse până la data de 31 ianuarie.

Este vorba despre 85 cadre didactice femei care au optat pentru continuarea activităţii până la 65 de ani şi 21 cadre didactice bărbaţi care au solicitat prelungirea activităţii peste 65 de ani (cu maximum trei ani).

Totodată, 59 cadre didactice – 28 femei şi 31 bărbaţi – care au cerut pensionarea la limită de vârstă.

Conform unei decizii a Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie, doamnele au avut dreptul să rămână ca titulare la catedră până la vârsta de 65 de ani. Pentru a-şi prelungi activitatea, cadrele didactice femei nu au mai avut nevoie de acordul consiliilor de administraţie de la şcoală şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, aşa cum s-a procedat în cazul cadrelor didactice bărbaţi.

Articolul precedentLocalnicii din Spîncenata, în alertă după ce hoții au spart o vană din incinta barajului de acumulare
Articolul următorInstructor auto din Olt, trimis în judecată după ce a cerut 300 de euro unui cursant pentru obţinerea permisului de conducere