Locuitorii Slatinei nu vor plăti taxă de depozitare a gunoiului. Municipalitatea a decis să subvenționeze acest serviciu pentru toți locuitorii orașului, urmând să achite din bugetul local facturile pentru deșeurile duse în halda ecologică de la Bălteni.

Gunoiul din Slatina este depozitat la halda ecologică de la Bălteni, care urmează să sorteze și să trateze deșeurile din tot județul. Taxa de depozitare era de 3 lei de persoană pe lună, conform contractului încheiat între municipalitate și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco, care implementează proiectul de management al deșeurilor. „Prin contractul de management al deșeurilor și prin asumarea de către Slatina că vom duce gunoiul acolo pentru că oricum nu avem unde să îl ducem și așteptam această groapă de gunoi, au crescut puțin tarifele. Trebuia ca fiecare persoană să plătească 3 lei în plus pe lună”, a explicat Emil Moț, primarul Slatinei

Reprezentanții Primăriei Slatina au făcut calcule și au decis să plătească din bugetul local cheltuielile cu depozitarea deșeurilor, fără ca acestea să se mai regăsească în facturile achitate de slătineni. „Încă nu am primit prima factură de la cei de la Salubris, dar în momentul în care o vom primi, vom aplica o subvenție din partea Primăriei Slatina, iar tot ce înseamnă partea de depozitare, cei 3 lei pe care trebuia să îi plătească fiecare persoană, vor fi plătiți de municipalitate, iar locuitorii orașului nu vor mai plăti această taxă în plus”, a mai precizat Emil Moț.

Până la desemnarea unui operator unic județean, colectarea și transportul deșeurilor din Slatina la halda de la Bălteni sunt oferite de societatea Salubris.

Articolul precedentTaximetrişti din Slatina, amendaţi de poliţişti. Ce nereguli au fost descoperite
Articolul următorSpitalul Județean de Urgență Slatina și trei blocuri de pe Aleea Viorelelor, fără apă