Sala Polivalentă din Slatina este realizată în proporție de 70%, spun reprezentanții primăriei, care țin în permanență legătura cu cei de la Compania Națională de Investiții, care derulează acest proiect. Nu se poate avansă însă un termen de finalizare a lucrării, întrucât constructorul este în continuare în insolvență și nu poate fi constrâns să respecte termenele asumate la semnarea contractului.

Mult așteptată de slătineni, construcția Sălii Polivalente a avansat în ultimele luni, chiar dacă nu în ritmul în care anunțase inițial constructorul. Proiectul este gestionat de Compania Națională de Investiții, iar Primăria Slatina discută periodic stadiul lucrărilor, fără a avea însă posibilitatea de a-l obliga pe constructor să respecte termenele limită anunțate inițial. Firma din Galați care execută lucrarea este în insolvență. „Aceste obiectiv a fost predat către Compania Națională de Investiții în vederea continuării investiției. Din păcate, constructorul este în insolvență. Practic, toată procurarea de materiale, angajări și toate lucrurile care țin de organizarea acestei societăți trec printr-un filtru, prin lichidatorul judiciar și de aceea acest proces este foarte anevoios. Legislația prevede în momentul de față ca o firmă care este deja în insolvență nu poate fi penalizată”, a spus Cristian Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina.

Interiorul Polivalentei este unul spectaculos și dispune de un teren multifuncțional de peste 1600 de metri pătrați și 3000 de locuri în tribune, zone generoase de acces pentru spectatori, dar și spații pentru conferințe, baruri, vestiare și tribune oficiale. Până acum constructorul a reușit să finalizeze partea de zidărie și stâlpi de susținere, a compartimentat interiorul și a ajuns la un stadiu avansat cu amenajarea tribunelor și trasarea suprafeței de joc. „În momentul de față lucrările sunt undeva la 70%. Efectiv construcția este realizată, scheletul acoperișului este realizat, ar mai fi vorba de acoperiș, instalații electrice și finisajele interioare. În momentul de față nu putem avansa un termen de finalizare a acestei investiții pentru că totul depinde de relația contractuală dintre CNI și constructor”, a mai spus administratorul public al Primăriei Slatina.

Articolul precedentCâștigătorii Disney Cup au plecat astăzi la Paris
Articolul următorMedic italian, două intervenții chirurgicale dificile la Spitalul Județean din Slatina