Proiectare lucrărilor la imobilul de patrimoniu cunoscut în Slatina drept „Casa Fântâneanu” e realizată de o echipă de arhitecți din Olt. După multe cercetări și după o perioadă lungă în care s-au făcut expertize de tot felul, realizarea proiectului tehnic a intrat în linie dreaptă.

Investiția este realizată de Consiliul Județean pe fonduri europene, reprezetanții insituției urmărind pas cu pas toate etapele acestui proiect care avasează destul de greu. „Pentru Casa Fântâneanu, proiectarea este realizată în proportie de 80%. Când se va încheia această etapă vom demara separat licitația pentru lucrprile de construcție”, a declarat Dana Lungu, directorul Serviciului Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt.

Casa Fântâneanu este o clădire valoaroasă, ridicată la începutul secolului al XIX-lea și a funcționat de-a lungul timpului ca sediu al prefecturii și direcției agricole.

O bucată de tencuială căzută de pe pereții deteriorați ai Casei Fântâneanu a scos la iveală anul trecut picturi foarte valoroase. Experții de la București au certificat acest lucru, așa că proiectul a fost revizuit astfel încât să păstreze și aceste elemente decorative.

 

Articolul precedentO lege mai bună pentru fermierii păgubiți de mistreți și lopătari. „Pe hârtie totul arată bine, dar vrem să vedem legea aprobată!”
Articolul următorA fost tras pe dreapta de poliţişti. Oamenii legii au rămas ŞOCAŢI când au văzut cât arată etilotestul