Municipalitatea a montat, joi dimineaţa, separatoare de sens pe strada Cireaşov din Slatina, astfel încât şoferii care ies din parcarea Dedeman să nu mai poată vira la stânga şi să fie obligaţi să respecte semnificaţia indicatorului „Obligatoriu la dreapta”.

Şeful Poliţiei Rutiere Slatina, Valentin Duiuleasa, spune că a fost nevoie de această amenajare din cauza numărului mare de accidente petrecute, în ultima perioadă, în această zonă.

„Având în vedere că în cursul anului 2019 am înregistrat trei accidente cu victime omeneşti, la ieşirea din Dedeman către strada Cireaşov, deoarece conducătorii auto nu respectau semnificaţia indicatoarelor rutiere «Cedează trecerea» şi «Obligatoriu la dreapta», efectuând virajul la stânga, am considerat necesar montarea de separatoare de sensuri pentru a-i obliga să facă la dreapta şi pentru a evita producerea de noi accidente rutiere”, a declarat acesta.

Reprezentanţii Direcţiei Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public (DASIP) Slatina spun că separatoarele de sens permit totuşi şoferilor, care vin dinspre sensul giratoriu de pe strada Piteşti, să vireze la stânga, în parcarea Dedeman.

„Este o măsură luată la sesizarea celor de la Poliţia municipiului Slatina. Dacă şoferii ar respecta viteza legală de mers prin localitate, indicatoarele de circulaţie şi marcajele amenajate, n-ar mai fi probleme. A trebuit să intervenim şi să luăm aceste măsuri, la ieşirea de la Dedeman, de pe strada Cireaşov, întrucât deşi exista indicatorul de obligare la dreapta, precum şi marcajul continuu de pe axul drumului, nu se respectau, iar de-a lungul timpului au avut loc din ce în ce mai multe evenimente, unele grave. Am montat bolarzi pe axul drumului, astfel încât şoferii să se ducă la dreapta, la giratoriul de pe strada Piteşti. Această amenajare dă totuşi posibilitatea conducătorilor auto care vin dispre giratoriul de pe strada Piteşti şi vor să intre la Dedeman, de pe strada Cireaşov, însă cu mare atenţie”, a declarat Daniel Murguleţ, reprezentant DASIP.

Articolul precedentSe lucrează la centurile de ocolire a Balşului şi Slatinei, parte a Drumului Expres Craiova-Piteşti
Articolul următorFostul preşedinte ALDE Olt anunţă fuziunea cu Pro România, după ce s-a înscris în partidul lui Ponta