Noul parc construit la fosta unitate militară din Slatina va fi inaugurat pe 30 august, atunci când la noua locaţie de agrement şi promenadă se va desfăşura prima ediţie a Slatina Street Food Festival.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că Festivalul Street Food se va desfăşura în weekendul 30 august – 1 septembrie.

„Ştiţi foarte bine că, săptămânile trecute, am făcut apel la populaţie să ne lase un pic să terminăm lucrările acolo pentru că erau foarte mulţi părinţi cu copii la locurile de joacă, iar acestea nu erau pregătite. Avem foarte multe solicitări să deschidem parcul cât mai repede şi aşa că am luat o decizie. Astăzi am semnat contractul pentru Slatina Street Food Festival, care se va desfăşura între 30 august şi 1 septembrie. Atunci vom deschide oficial şi parcul”, a declarat Emil Moţ, în cadrul unei conferinţe de presă.

Primarul a adăugat că, până la acea dată, vor fi gata toate lucrările de amenajare a parcului, exceptând clădirea din centrul locaţiei.

„Nu vom termina lucrările la ceea ce înseamnă clădirea din mijlocul parcului, dar terminăm tot exteriorul – alei, băncuţe, iluminat, pista pentru alergat, locurile de joacă”, a asigurat Moţ.

Festivalul se va desfăşura pe noua stradă construită lângă parc, stradă care leagă strada Artileriei de strada Tunari.

„Street Food Festival se va ţine pe noua stradă. Veţi vedea o altă abordare, este un gen de festival pe care l-am întâlnit doar în oraşele mari. Va fi un alt gen de eveniment creat în Slatina”, a conchis Emil Moţ.

. Pe lângă spaţiul verde, noul parc va avea şi un teren de sport, o pistă de alergare de tartan şi un spaţiu comercial cu terasă. Totodată, parcul va avea şi o parcare pentru 200 de locuri.

Investiţia pentru construcţia acestui parc de peste trei hectare se ridică la aproape 15 milioane de lei, fonduri din bugetul local al Primăriei Slatina.

Municipalitatea a lansat o campanie prin care îi invită pe slătineni să aleagă numele noului parc, având la dispoziţie cinci variante.

Articolul precedentCRIMĂ în Olt. Un bărbat şi-a înjughiat fratele de zece ori
Articolul următorÎn septembrie încep lucrările de reabilitare a centrului Slatinei