Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat, joi, 65 de cazuri de coronavirus pentru judeţul Olt, cu 12 mai multe decât ziua anterioară. Este vorba despre angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean Olt.

Cei 12 sunt colegi de tură cu asistenta din Argeș confirmată cu noul coronavirus. Potrivit DSP Olt, în total au fost prelevate probe de la 50 de persoane contacți ai asistentei. 12 rezultate au fost deja comunicate ca fiind pozitive, iar restul sunt în lucru. Cei 12 angajaţi ai Ambulanţei Olt au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

O asistentă în vârstă de 45 de ani, care lucrează la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a fost confirmată pozitiv, după ce a fost testată pentru coronavirus la spitalul din Mioveni. Femeia este originară din judeţul Argeş.

Angajata SAJ Olt face naveta cu trenul, fiind din judeţul vecin, şi ultima dată a lucrat în tura de sâmbătă. Asistenta confirmată cu COVID-19 nu a transportat niciun bolnav de coronavirus sau suspect de infectare cu virusul.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 198 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Totodată, până acum, 1151 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 203 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.800 de persoane. Alte 39.614 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 342.466 de teste.