Reprezentanţii companiei TMK Artrom Slatina spun că nu vor să investească în învăţământ profesional dual, fiind mulţumiţi de propriul sistem de formare a angajaţilor.

Directorul general al companiei, Adrian Popescu, a declarat că deşi la nivelul ţării există probleme cu forţa de muncă, TMK Slatina îşi gestionează printr-un program propriu resursa umană.

„Nu poate nimeni nega în România că nu există o problemă cu forţa de muncă. Noi avem un sistem propriu intern, în ambele uzine, de a ne pregăti oamenii. De exemplu, astăzi avem cam 15 la sută din personal foarte tânăr şi care este luat direct din şcoală şi avem propriul nostru program de pregătire. Este complicat, nu intru în detalii, să speri că cineva poate să-ţi pregătească oamenii exact pe meserie şi atunci mergem direct pe locul de muncă. Avem şi formatori în ambele fabrici, îi calificăm, le dăm diplome, în fabrici”, a declarat Popescu.

El a ţinut să precizeze că societatea nu este interesată de sistemul de învăţământ profesional dual.

„Deocamdată, noi suntem foarte mulţumiţi de sistemul pe care îl avem noi. Creşterea şi numărul de oameni ce trebuie înlocuiţi în fiecare an le putem gestiona ca şi mod de calificare, local”, a mai declarat Adrian Popescu.

Articolul precedentA început înscrierea în învăţământul primar. Peste 3.000 de dosare din Olt sunt aşteptate
Articolul următorReabilitarea Variantei Oituz ar putea începe vara aceasta