Municipalitatea a pus la dispoziţia Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Olt un teren în cartierul „Eugen Ionescu” din Slatina pentru amplasarea unei noi staţii de măsurare a calităţii aerului.

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a declarat că a luat decizia să pună la dispoziţie terenul, în acea zonă, în urma reclamaţiilor venite de la slătineni privind calitatea aerului în zona cartierului „Eugen Ionescu”.

„La solicitarea APM Olt şi având în vedere reclamaţiile slătinenilor care locuisec în zonă, am decis să punem la dispoziţie un teren, în cartierul «Eugen Ionescu», în apropierea porţii doi a Uzinei, pentru amplasarea unei noi staţii de măsurare a calităţii zonei”, a declarat Moţ.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunţa în urmă cu o lună, la Slatina, că se va amplasa o a doua staţie de monitorizare a calităţii aerului în municipiu, după mai multe sesizări cu privire la probleme înregistrate chiar în zona acestui cartier.

„O să dăm în analiză la colegii din minister dacă montăm o a doua stație de monitorizare a calității aerului în Slatina, în așa fel încât să putem compara datele și dintr-o parte, și din alta”, declarat Alexe.

În Slatina există o staţie de monitorizare a calităţii aerului amplasată pe Dealul Grădişte.