În timp ce polițiștii locali continuă să verifice agenții economici care dețin terase sau marfă amplasată pe spațiul public, tot mai mulți comercianți vin la Direcția Economică Slatina să își achite obligațiile. Autoritățile spun că vor verifica ulterior în teren dacă se și respectă amplasamentele.

De voie, de nevoie, patronii de terase din Slatina intră în legalitate. După verificările demarate de polițiștii locali, Direcția Economică a înregistrat un val de solicitări din partea celor somați să plătească pentru ocuparea domeniului public. „În urma controalelor efectuate de colegii noștri de la Poliția Locală, controale efectuate la agenții economici care au ocupat domeniul public cu terase, s-au constatat nereguli privind suprafețele ocupate, nereguli care au fost remediate prin impunerea la plată sau sancționarea contravențională”, a explicat Alin Calotă, directorul Direcția Economice Slatina.

Toți agenții economici care dețin terase vor fi verificați periodic. Reprezentanții municipalității vor să se asigure că respectă amplasamentul și nu mai scot în stradă mese și scaune în plus. „În acest moment avem un număr de 19 agenți economici care dețin terase și sunt verificați pentru a respecta amplasamentele declarate. Suprafața acestora variază între 8 și 83 de metri pătrați, iar prețul este de 2,03 lei/mp/zi”, a mai explicat

Alin Calotă, directorul Direcției Economice.

Comercianții care vor să amplaseze terase pe domeniul public trebuie să știe că au nevoie și de o autorizație emisă de Serviciul de Urbanism al Primăriei Slatina.

Articolul precedentElevii, învățați să protejeze natura și să gestioneze corect deșeurile, de Ziua Mediului
Articolul următorUn om de fotbal din Olt a făcut infarct, după un meci din Cupa României