O anchetă a fost deschisă de poliţiştii din Olt, după ce un bărbat în vârstă de 42 de ani ar fi fost bătut de mai multe persoane, într-un parc din oraşul Drăgăneşti-Olt. Bărbatul ar fi martor într-un dosar trimis în judecată de procurorii DNA Braşov, în care sunt implicați fostul primar din Ghimbav, dar și Goman Fluture şi Goman Cristinel, din Drăgăneşti-Olt.

Bărbatul a fost atacat, sâmbătă, de trei indivizi, într-un parc din apropierea sediului Primăriei orașului Drăgănești-Olt. O persoană a filmat întreaga scenă cu telefonul mobil, iar din imagini reiese că victima a fost atacată, din senin, în timp ce stătea pe o bancă, alături de o altă persoană.

Poliţiştii din Olt l-au identificat pe unul dintre agresori, un bărbat în vârstă de 60 de ani, din oraşul Drăgăneşti-Olt.

„La data de 27 mai a.c., în jurul orei 17:00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, cu privire la faptul că mai multe persoane se agresează fizic pe strada Nicolae Titulescu, din orașul Drăgănești-Olt.

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Drăgănești-Olt, care au identificat un bărbat, în vârstă de 60 de ani, din orașul Drăgănești-Olt, ce ar fi agresat fizic un bărbat, în vârstă de 42 de ani, din aceeași localitate.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situației de fapt și dispunerea masurilor legale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban.

Atât victima, cât și agresorul ar fi spus că a fost un conflict spontan, pentru o datorie mai veche legată de niște ouă de găină rămase neachitate. Însă bărbatul este martor în dosarul trimis în judecată de procurorii DNA Braşov, în care sunt implicați fostul primar din Ghimbav, dar și Goman Fluture şi Goman Cristinel, din Drăgăneşti-Olt.

 Dosarul, trimis în judecată din 2018

Procurorii DNA Braşov au dispus, în 2018, trimiterea în judecată a opt inculpaţi, în dosarul primarului din Ghimbav, Dorel Toma, printre aceştia fiind edilul, contabila primăriei, dar şi Goman Fluture şi Goman Cristinel, din Drăgăneşti-Olt.

Cei doi membri ai Clanului Fluture din Drăgăneşti Olt au fost trimişi în judecată în arest la domiciliu, după ce fuseseră arestaţi preventiv.

Procurorii DNA spun că în perioada 2009-2015, primarul din Ghimbav, Dorel Toma, împreună cu Ana Geogean şi Fluture Goman, a dispus achiziţionarea de stâlpi de iluminat şi mobilier stradal şi a unor servicii sau lucrări (amenajare şcoli şi terenuri) de la societăţile comerciale controlate de Goman Fluture, Dulcinatu Lucia, Goman Cristinel şi Gunea Sergiu, iar bunurile şi serviciile respective au fost achiziţionate la valori supraevaluate, fiind favorizate firmele respective.

Procedura aplicată a fost cea a achiziţiei directe, iar primarul Dorel Toma a divizat contractele de achiziţie publică în mai multe contracte distincte de valoare mai mică, fără o estimare prealabilă a valorii contractelor de achiziţie publică şi fără a include în valoarea contractelor de furnizare a produselor valoarea operaţiunilor sau lucrărilor de instalare.

Achiziţiile respective au fost plătite cu sprijinul contabilului şef al Primăriei Ghimbav, care a semnat ordinele de plată în condiţiile în care angajarea cheltuielilor s-a efectuat fără a se exercita controlul financiar preventiv asupra proiectelor de operaţiuni şi fără a se efectua lichidarea cheltuielilor.

De asemenea, ordonanţarea cheltuielilor s-a făcut formal, în lipsa avizelor emise de compartimentele de specialitate şi fără să existe documente justificative care să certifice exactitatea sumelor de plată, recepţia bunurilor sau executarea lucrărilor, potrivit procurorilor.

În acelaşi context, în perioada 12 septembrie 2008 – 27 mai 2010, Ana Gogean a primit, în mod direct sau prin intermediul soţului său, în cinci rânduri, suma totală de 81.700 de lei, de la Fluture Goman.

„Prin aceste demersuri, inculpaţii au cauzat un prejudiciu bugetului local al oraşului Ghimbav de 18.014.392 lei, sumă care reprezintă totodată, un folos necuvenit pentru inculpatul Goman Fluture”, mai spun procurorii.

În intervalul 2010 – 2015, pentru a disimula originea ilicită şi pentru a intra în posesia sumei totale de 7.794.175 de lei, Fluture Goman i-a determinat pe ceilalţi inculpaţi să transfere această sumă, cu titlul de plăţi pentru operaţiuni fictive, în conturile bancare ale unor societăţi comerciale pe care le administra prin persoane interpuse. Ulterior, banii au fost retraşi în numerar de administratorii legali sau de fapt ai acestor societăţi comerciale, fiind remişi apoi inculpatului Goman Fluture, adaugă DNA

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentPreședintele Iohannis și liderii Coaliției au decis – salariile dascălilor cresc etapizat. Sindicatele din educație au decis să continue greva și să nu accepte oferta
Articolul următorOFICIAL: Guvernul majorează salariile profesorilor