Orașul Balș va beneficia de un centru multifuncțional destinat organizării de evenimente și festivități culturale și recreative, precum și de amenajarea unui spațiu public în aer liber, care include zona de agrement „Balta Gării“ și drumul de acces – strada Nufărului. Investițiile vor fi realizate prin accesarea de fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, valoarea finanţării ridicându-se la 13,8 milioane lei.

Contractul de finanțare a fost semnat, marţi, de directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, și primarul orașului Balș, Cătălin Rotea.

Prin acest proiect, în cadrul componentei A, se urmărește construirea unui spațiu destinat organizării de evenimente și festivități culturale și recreative. Viitorul centru multifuncțional va fi construit în vecinătatea Liceului Teoretic „Petre Pandrea“, pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 23-25.

Cea de-a doua componentă a proiectului – B va rezolva o problemă importantă legată de mediu, întrucât, în prezent, zona de agrement în aer liber nu este igienizată. Pe terenul respectiv sunt depozitate gunoaie menajere, iar lacul este colmatat pe o suprafață foarte mare. În urma investiției realizate prin POR 2014-2020, zona „Balta Gării“ va fi transformată într-un spațiu destinat organizării în aer liber de evenimente și festivități culturale și recreative, iar locuitorii Balșului se vor putea plimba şi relaxa într-o oază de verdeaţă.

Cele două obiective de investiție au fost gândite astfel încât să se completeze reciproc. Perioada de implementare a proiectului este de 51 de luni, până la data de 31 octombrie 2022.

Proiectul implementat cu fonduri europene va contribui la revitalizarea orașului, la crearea unor spații de recreere și agrement, precum și la reducerea poluării. Valoarea totală a celor zece proiecte contractate de Primăria orașului Balș prin POR 2014-2020, până în prezent, este de 8,9 milioane de euro.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentMIERCURI, ora 18: Ce s-a ales de Electroputere Craiova. Povestea fabricii din Oltenia la Culisele Statului Paralel
Articolul următorIa pastila SRS: Discriminare! Pașaportul Covid crește profitul companiilor farmaceutice